Teknisk analyse - Cases


I denne tekniske analyse ser vi nærmere på Demant. Demant har specialiseret sig i at producere høreapparater og andre elektroniske udstyr til øret. Demant har været en af de mest stigenende aktier i det danske C25 indeks indtil videre i år.

Hvis vi kigger nærmere på det tekniske, kan man se at Demant faldt under støttelinjen i august 2022, hvilket resulterede i et størrere fald. I april 2023, krydsede Demant igen støttelinjen, og bevægede sig de efterfølgende uger opad. I perioden fra august 2022 til april 2023 dannede Demant aktien, det man i det tekniske kalder for en “Cup and handle” formation, som skal forestille en kop med en hank. Denne formation kan tolkes som et bullish mønster. Når aktien bryder den nedadgående trend der forestiller hanken, og i stedet bevæger sig i en opadgående trend, tolkes det som et købssignal.

Demant bevæger sig lige nu i en opadgående trend og nærmer sig et modstandsniveau ved DKK 296, det bliver derfor meget spændende at se om aktien kan bryde igennem modstandslinjen og om den opadgående trend vil fortsætte.

Disclaimer: Jeg ejer aktier i Demant og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i Demant.

4 Synes om

Hej Sylvester,

Super god teknisk analyse. Hvilken timeframe har du lavet analysen på?

1 Synes om

Hej Kathrine,

Mega godt spørgsmål! Timeframet i denne analyse er 1 døgn. Gemt bag alt dataen står der 1D, som står for 1 døgn for hvert candlestick.

Tak Sylvester! Når du analyserer på timeframet 1 døgn, er din investeringsstrategi så langsigtet eller kortsigtet?

1 Synes om

Hej Kathrine,

Min investeringsstrategi, er for det meste langsigtet.
Hvor lang tid jeg holder den, kommer meget an på hvor jeg ser aktien gå hen det næste stykke tid.
For eksempel hvis en aktie bryder gennem en modstand, holder jeg fast indtil den næste modstand er nået. Men hvis aktien derimod “respekterer” modstanden (altså aktien falder tilbage efter at have rørt modstanden) så sælger jeg aktien.
Det kan tage alt i mellem et par uger til nogle måneder.

Håber det giver mening, ellers skriv endelig:)

1 Synes om

Opdatering på Demant:

Der er gået et lille stykke tid siden, at det første opslag på Demant blev lagt op. Siden da er der sket meget i Demant aktien.

Demant brød igennem modstanden og fortsatte op med ca. 5% men nåede dog ikke helt op til det næste modstandspunkt. Dagen efter det blev der lavet et “bearish” candlestick, som kaldes for en “Evening Doji Star”.
Dette candle giver udtryk for at aktien skal ned, hvilket også er sket.

Jeg har siden sidst justeret på støtte- og modstandspunkterne ud fra den nye data. Nu er den tidligere brudte modstand i 296.9 DKK blevet det nye støttepunkt. Jeg har også valgt at sætte både et nyt støttepunkt i 279.1 DKK og et nyt modstandspunkt i 331.8 DKK.

Hvis man kigger lidt nærmere på Demants seneste par dage, kan man se at Demant ikke kun er gået under støttepunktet i 296.9 DKK, men også trendlinjens støtte. Det vil sige at Demant højest sandsynligt vil forsætte ned mod 279.1 DKK.

Disclaimer: Jeg ejer ikke aktier i Demant og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i Demant.

2 Synes om

I denne tekniske analyse skal vi se nærmere på Nvidia. Nvidia er verdens førende i at udvikle og producere kraftfulde GPU’er. Disse GPU’er bruges i computere, spilkonsoller, professionelle grafikløsninger og supercomputere. Nvidia har haft et rigtig godt år indtil videre, hvor aktien på nuværende tidspunkt er steget 195% i år og er dermed den mest stigende aktie i s&p 500 indekset.

Ser vi nærmere på det tekniske i Nvidia, kan man se at aktien i maj 2023 lavede et stort udsving til omkring de 400$, og trendede derfra videre op til de 480$, hvor den så fandt en stærk modstand. I perioden fra juni 2023 til oktober 2023 dannede Nvidia-aktien et teknisk mønster, som kaldes for en “Head and Shoulders” formation, denne formation forestiller et hoved og 2 skuldre.

Nvidia aktiens nuværende situation er meget svær at bedømme, da den ligger i et konsolidations-område, altså et område mellem et støttepunkt og et modstandspunkt. Vi må derfor være tålmodige og vente på at aktien enten bryder gennem støttepunktet i 404,5$ eller modstandspunktet i
440$.

Disclaimer: Jeg ejer ikke aktier i Nvidia og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i Nvidia.

OPDATERET: Onsdag d. 8. november 2023

Hej Sylvester.

Kan man forestille sig at der dannes et gyldent kryds/købssignal i kurs 436-438 når det korte glidende gennemsnit (MA 9D) krydser kurven med det lange glidende gennemsnit (MA 21D) i opadgående retning?

1 Synes om

Hej Patrick

Ja det kan man sagtens forestille sig.
Nvidia er steget kraftigt den seneste uge, så MA 9D vil derfor følge prisen opad. Hvorimod der både har været op og nedture for aktien de seneste 21 døgn, så MA 21D vil derfor forholde sig mere stabil.

Det er tid til en ny teknisk analyse og denne gang kigger vi på det store Standard and Poor index, bedre kendt som S&P 500. S&P 500 er et af de mest velkendte aktieindeks der findes, på grund af indeksets stabile fremgang, på ca. 8% årligt, og den store spredning i de forskellige industrier i USA.

Kigger vi nærmere på det tekniske kan vi se at S&P 500 havde et hårdt 2022, hvor indekset faldt med næsten 20%. I slut September og starten af Oktober begyndte indekset at lave en stærk opadgående trend og har fortsat i den indtil Oktober 2023, hvor den faldt under støtten og dannede samtidig en nedadgående trend. S&P 500 brød dog den nedadgående trend og har bevæget sig ind i den samme opadgående trend igen.
Indekset har fra December 2021 til November 2023 lavet en “Cup and handle” formation, som forestiller en kop med en hank. Formationen kan tolkes som et bullish mønster. Når aktien bryder den nedadgående trend, som skal forestille hanken, og i stedet bevæger sig i en opadgående retning, tolkes det som et købssignal.

S&P 500 er stadig i den opadgående trend og har brudt en stærk modstand i 4607$ og vil derfor højst sandssynligt bevæge sig videre op i mod punktet i 4718$. Det bliver meget spændende at se om S&P 500 kan fortsætte op og om den holder sig i den opadgående trend.

Disclaimer: Jeg ejer ikke aktier i S&P 500 og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i S&P 500.

2 Synes om

I denne tekniske analyse ser vi nærmere på PayPal. PayPal er verdensførende inden for sikre onlinebetalinger, deres tjenester gør det muligt for købere og virksomheder at sende og modtage penge online. PayPal har i 2023 over 100 millioner registrerede konti i 202 lande.

Kigger vi nærmere på det tekniske i aktien, kan man se, at PayPal var i en opadgående trend fra slutningen af 2019 til Juli 2021. I denne periode steg aktien med ca. 200%. Men i slut Juli brød aktien gennem den opadgående trends støttelinje og lavede i mellemtiden en stejl nedadgående trend, og aktien faldt næsten 75%.

I August 2023 begyndte PayPal at lave et teknisk mønster kaldet “Reverse Head And Shoulders” formation, som skal forestille et omvendt hoved og 2 skuldre. Dette mønster tolkes bullish når aktien finder støtte på højre skulder, da den derfra vil stige til der hvor mønstret startede. I PayPal’s tilfælde forventes det, at aktien vil fortsætte op til 76$.

PayPal er på nuværende tidspunkt ikke brudt gennem nogen støtte- eller modstandslinje og ligger i et konsolidationsområde, så vi må derfor være tålmodige og vente på at aktien enten bryder gennem modstanden i 66,2$ eller støtten i 60,44$.

Disclaimer: Jeg ejer ikke aktier i PayPal og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i PayPal.

2 Synes om

I denne tekniske analyse skal vi se nærmere på Coloplast. Coloplast en dansk virksomhed som producere og markedsførere produkter. Coloplast har fire primære forretningsområder: stomi, kontinens og interventionel urologi, hud- og sårbehandling samt stemme og respiratorisk pleje. Virksomheden har omkring 16.000 mennesker ansat over hele verden, med salgsaktiviteter i 53 lande og produktion i Ungarn, Frankrig, USA og Kina.

Hvis vi kigger nærmere på det tekniske i Coloplast, kan man se at aktien i løbet af perioden januar 2020 til slutningen af marts 2024 har været i en lang nedadgående trend. Dette har forårsaget at aktien er faldet ca. 30% siden trendens begyndelse. Men i forrige torsdag (d. 22/02-24) brød aktien gennem trendens modstand, hvilket kan tolkes som et købssignal.

Coloplast aktien lavede onsdag d. 21. Februar 2024 et såkaldt “Golden Cross” som også tolkes bullish. Et Golden Cross sker når det korte glidende gennemsnit krydser op gennem det lange glidende gennemsnit. I dette tilfælde er det korte glidende gennemsnit 50 dage og det lange glidende gennemsnit er 200 dage. Det glidende gennemsnit er den gennemsnitlige pris, som en given aktien har ligget i, i løbet af en tidsperiode. Modsat tolkes det som et bearish signal, hvis det korte glidende gennemsnit krydser ned gennem det lange glidende gennemsnit. Dette kaldes for et “Death Cross.

Coloplast aktien nærmer sig hastigt et modstandspunkt i 949,8DKK, hvor aktien enten kan finde modstand eller bryde gennem. Hvis den bryder gennem modstanden, forventes det at den næste stærke modstand findes i punktet 979,8DKK.

Disclaimer: Jeg ejer ikke aktier i Coloplast og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i Coloplast.

2 Synes om

I denne tekniske analyse ser vi nærmere på DSV. DSV er en verdensomspændende transport- og logistikvirksomhed og er blandt de allerstørste transportudbydere i verden. I 2023 havde DSV en omsætning på DKK 151 milliarder. DSV blev grundlagt i Danmark og har sit hovedsæde i Hedehusene på sjælland.

Kigger vi nærmere på det tekniske i DSV, kan man se at aktien har været i en længerevarende nedadgående trend siden juni 2023, hvor aktien i alt har mistet 25% af dens værdi. I oktober brød aktien gennem den nedadgående trends støttelinje og faldt ca. 20%, men efter en uge med store fald dannede DSV-aktien et bullish candlestick, kaldet et “Morning Doji Star Candle”, som kan tolkes som et købssignal.

Morning Doji Star:

Efter at dette candlestick fandt sted, steg aktien og i midten af december retunerede den tilbage til den nedadgående trend.

Evening Doji Star:

Torsdag d. 4 april dannede aktien endnu et “Doji Star candle”, et såkaldt “Evening Doji Star Candle”, men dette candlestick er bearish, og tolkes derfor som et salgssignal for aktien.

Det bliver spændende at se om aktien kan bryde gennem modstanden i DKK 1175 og dermed også den nedadgåendetrends modstandslinje, eller om aktien bryder støttelinjen i DKK 1114 og dermed fortsætter med at falde yderligere.

Disclaimer: Jeg ejer ikke aktier i DSV og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i DSV.

1 Synes om

I denne tekniske analyse kigger vi nærmere på Alk Abelló. Alk Abelló udvikler tabletter for behandling af allergi og er verdensledende inden for allergivaccination. Driften foregår på et globalt plan med omkring 2.500 medarbejdere samt datterselskaber, produktionsanlæg og distributører over hele verden.

Hvis vi kigger nærmere på det tekniske i Alk Abelló, ses det at aktien i November 2023 brød en stærk nedadgående trend oven på et regnskab som gik over forventningerne. Aktien har siden da været i en nogenlunde stabil opadgående trend, hvor den i løbet af 10 måneder har formået at fordoble sin værdi.

På nuværende tidspunkt konsoliderer Alk Abelló mellem modstanden i DKK 159,1 og støtten som ligger i DKK 149,6. Brydes modstanden i DKK 159,1 forventes det at prisen finder den næste modstand i DKK 166,9, samt brydes støtten i DKK 149,6 forventes aktien at falde til DKK 142,1. I går (Onsdag, d. 26/06) faldt Alk Abelló aktien kraftigt med 4,85%. Spørgsmålet er derfor om Alk Abelló aktien er steget det den skulle, eller om den fortsætter med at stige?

Disclaimer: Jeg ejer aktier i Alk Abelló og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i Alk Abelló.

1 Synes om