Teknisk analyse - Cases


I denne tekniske analyse ser vi nærmere på Demant. Demant har specialiseret sig i at producere høreapparater og andre elektroniske udstyr til øret. Demant har været en af de mest stigenende aktier i det danske C25 indeks indtil videre i år.

Hvis vi kigger nærmere på det tekniske, kan man se at Demant faldt under støttelinjen i august 2022, hvilket resulterede i et størrere fald. I april 2023, krydsede Demant igen støttelinjen, og bevægede sig de efterfølgende uger opad. I perioden fra august 2022 til april 2023 dannede Demant aktien, det man i det tekniske kalder for en “Cup and handle” formation, som skal forestille en kop med en hank. Denne formation kan tolkes som et bullish mønster. Når aktien bryder den nedadgående trend der forestiller hanken, og i stedet bevæger sig i en opadgående trend, tolkes det som et købssignal.

Demant bevæger sig lige nu i en opadgående trend og nærmer sig et modstandsniveau ved DKK 296, det bliver derfor meget spændende at se om aktien kan bryde igennem modstandslinjen og om den opadgående trend vil fortsætte.

Disclaimer: Jeg ejer aktier i Demant og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i Demant.

2 Synes om

Hej Sylvester,

Super god teknisk analyse. Hvilken timeframe har du lavet analysen på?

Hej Kathrine,

Mega godt spørgsmål! Timeframet i denne analyse er 1 døgn. Gemt bag alt dataen står der 1D, som står for 1 døgn for hvert candlestick.

Tak Sylvester! Når du analyserer på timeframet 1 døgn, er din investeringsstrategi så langsigtet eller kortsigtet?

1 Synes om

Hej Kathrine,

Min investeringsstrategi, er for det meste langsigtet.
Hvor lang tid jeg holder den, kommer meget an på hvor jeg ser aktien gå hen det næste stykke tid.
For eksempel hvis en aktie bryder gennem en modstand, holder jeg fast indtil den næste modstand er nået. Men hvis aktien derimod “respekterer” modstanden (altså aktien falder tilbage efter at have rørt modstanden) så sælger jeg aktien.
Det kan tage alt i mellem et par uger til nogle måneder.

Håber det giver mening, ellers skriv endelig:)

1 Synes om

Opdatering på Demant:

Der er gået et lille stykke tid siden, at det første opslag på Demant blev lagt op. Siden da er der sket meget i Demant aktien.

Demant brød igennem modstanden og fortsatte op med ca. 5% men nåede dog ikke helt op til det næste modstandspunkt. Dagen efter det blev der lavet et “bearish” candlestick, som kaldes for en “Evening Doji Star”.
Dette candle giver udtryk for at aktien skal ned, hvilket også er sket.

Jeg har siden sidst justeret på støtte- og modstandspunkterne ud fra den nye data. Nu er den tidligere brudte modstand i 296.9 DKK blevet det nye støttepunkt. Jeg har også valgt at sætte både et nyt støttepunkt i 279.1 DKK og et nyt modstandspunkt i 331.8 DKK.

Hvis man kigger lidt nærmere på Demants seneste par dage, kan man se at Demant ikke kun er gået under støttepunktet i 296.9 DKK, men også trendlinjens støtte. Det vil sige at Demant højest sandsynligt vil forsætte ned mod 279.1 DKK.

Disclaimer: Jeg ejer ikke aktier i Demant og overstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i Demant.

2 Synes om