Ny regering i Danmark: SVM

BREAKING :

Mette Frederiksen danner SMV (flertals) regering.

Præsenterer omfattende regeringsgrundlag onsdag kl. 12:00 på et pressemøde med Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen - ministrene præsenteres torsdag.

Hvad har I af forventninger, forhåbninger og kommentarer ?

… noget af det jeg er spændt på at høre om er om man f.eks. vil ændre aktiebeskatningen, forhøjelse af Aktiesparekontoen, evt. ekstra beskatning af selskaber med ekstraordinært overskud, tanker om salg af Ørsted, reformer (bla. skattereform), klima investeringer, general finansiering … og hvem bliver ministrene ?

Spændende :slight_smile:

TV2 Nyhederne - Ny regering (LIVE)

DR Nyheder - Ny regering (LIVE)

5 Synes om

REGERINGSGRUNDLAGET :

Ansvar for Danmark (2022) - (60 sider PDF)


Regeringen Mette Frederiksen II:

  1. Statsminister Mette Frederiksen
  2. Vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen
  3. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen
  4. Finansminister Nicolai Wammen
  5. Økonomiminister Troels Lund Poulsen
  6. Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde
  7. Justitsminister Peter Hummelgaard
  8. Kulturminister Jakob Engel-Schmidt
  9. Erhvervsminister Morten Bødskov
  10. Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen
  11. Miljøminister Magnus Heunicke
  12. Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil
  13. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen
  14. Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye
  15. Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek
  16. Skatteminister Jeppe Bruus
  17. Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen
  18. Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm
  19. Transportminister Thomas Danielsen
  20. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund
  21. Digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre
  22. Ældreminister Mette Kierkgaard
  23. Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard

Regeringsudvalg:

Udvalget for Regeringsledelse: Statsministeren (formand), vicestatsministeren og forsvarsministeren, udenrigsministeren, finansministeren samt økonomiministeren.

Koordinationsudvalget: Statsministeren (formand), vicestatsministeren og forsvarsministeren, udenrigsministeren, finansministeren, økonomiministeren, indenrigs- og sundhedsministeren, justitsministeren samt kulturministeren.

Økonomiudvalget: Finansministeren (formand), økonomiministeren, indenrigs- og sundhedsministeren, erhvervsministeren, børne- og undervisningsministeren, ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, kulturministeren samt ældreministeren.

Sikkerhedsudvalget: Statsministeren (formand), vicestatsministeren og forsvarsministeren, udenrigsministeren samt justitsministeren.

Ansættelsesudvalget: Statsministeren (formand), vicestatsministeren og forsvarsministeren, udenrigsministeren, finansministeren samt økonomiministeren.

Udvalget for Grøn Omstilling: Klima-, energi- og forsyningsministeren (formand), økonomiministeren, erhvervsministeren, ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, miljøministeren, skatteministeren, ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, transportministeren samt uddannelses- og forskningsministeren.

2 Synes om

Bliver virkelig spændende at se, hvilken effekt dette kommer til at have :grimacing:

Meget svært at se lige nu, hvad der kommer til at ske indenfor aktiebeskatning, Aktiesparekontoen mv. Jeg har ikke selv hørt noget nyt på dette område i forbindelse med regeringsdannelsen, men i regeringsgrundlaget står der bl.a. dette i forbindelse med erhvervslivet:

“Regeringen vil arbejde for gode vækst- og konkurrencevilkår for erhvervslivet og
fremme udenlandske investeringer i Danmark. Regeringen vil derfor understøtte
eksisterende og nye styrkepositioner.” (s. 24).

Personligt tvivler jeg på, at der gennemføres noget signifikant, der fremmer aktionærkulturen i Danmark her på den korte bane, men håber jeg tager fejl.

3 Synes om

Den ny økonominister, Troels Lund Poulsen, er i en artikel i Børsen, blevet spurgt konkret om, om der kommer ændringer i aktiebeskatningen / kapital beskatning, eller indføres et højere loft over aktiesparekontoen - selvom disse ikke er nævnt i Regeringsgrundlaget.

Kun det sidste, aktiesparekontoen, “svare” ministeren lidt på : Idéen er ikke droppet, bare fordi den ikke står i Regeringsgrundlaget - siger han og tilføjer :

»Det er ikke sådan, at vi har opgivet alle vores politiske prioriteter og kun har dem, der står i regeringsgrundlaget. På ingen måde. Det er klart, at vi heller ikke kan gå ud og sige, at vi har fået al vores politik til at stå i regeringsgrundlaget. Det må vi sige helt ærligt, at det er ikke tilfældet. Men der kommer en udmøntning undervejs af ting, der ikke er sat ‘til- og fra-sedler’ på endnu,« siger Troels Lund Poulsen.

… det lader til vi ikke skal forvente os de store ændringer, tænker jeg …

1 Synes om

Det lyder desværre ikke helt opmuntrende… Specielt ikke når man havde håbet på, at kunne tilføje flere aktier til sin ASK i 2023 :thinking:

Hvis DU havde muligheden for at stille et spørgsmål til den ny økonominister, hvad ville du så spørge ham om ?

(Skriv Jeres spørgsmål her i tråden)

Jeg ville meget gerne høre Troels om, hvornår de regner med, at der kommer “til og fra sedler” på emner som f.eks. ASK, da det jo allerede burde træde i kraft fra primo 2023.