Bedst som det så ud til, at de stærkt stigende markedsrenter fra starten af februar – sammenholdt med dystre udmeldinger fra flere store finanshuse – havde fået tvunget markedet i knæ, ser vi nu igen stigninger over hele linjen.
Og der er ikke tale om småting. Således er DAX nu igen i nærheden af det højeste niveau for i år og er således steget imponerende 30% siden sit low i slutningen af september 2022. Det virker ikke længere utænkeligt, at vi kan se et angreb på all-time-high i løbet af de næste par måneder.
Alt sammen lidt paradoksalt, når man tænker på, at ECB varsler om flere rentestigninger forude og en slutrente på hele 4%. Og samtidig har vi at gøre med en kerneinflation (inflation minus mad og energi), der ganske vist ikke rigtig stiger mere, men som til gengæld har bidt sig fast på et tårnhøjt niveau.
Vender vi blikket mod USA er billedet det samme her og nu, nemlig et kraftigt bounce – mens markedet i det brede perspektiv ser langt svagere ud i USA. Så historien er en noget anden i forhold til Europa. En af forklaringerne på denne forskel er, at der fortsat hersker stadig stor usikkerhed om, hvorvidt den amerikanske centralbank vil holde sig til en 0,25%’s stigning som sidst – eller i stedet vil gå hårdt til værks med en halv procents renteforhøjelse ved sit næste møde den 21.-22. marts. Desuden har inflationen vist sig meget sejlivet, også i USA. De sidste PCE-tal kom ud et pænt stykke over markedets forventninger.
Overfor det står, at der stadig er rigtig mange penge på sidelinjen (ovenpå et meget svagt 2022). Det er en kæmpe mængde penge, som venter på at blive sat i spil på bl.a. aktiemarkedet og på den måde presser kurserne opad. Samtidigt er der ifølge J.P Morgan stadig rum at gå på i forhold til værdiansættelserne bredt på aktier (den såkaldte equity risk premium).
Som daytrader er dette en tid med mange muligheder, da volatiliteten er høj, og vi har at gøre med et marked, der konstant ”skifter mening”. Samtidigt er markederne utroligt nyhedsdrevne for tiden, så man kan ikke udelukke et pludseligt trendskifte i nedadgående retning.
Af store begivenheder i denne uge har vi bl.a. testimonies med Fed’s formand Powell tirsdag og onsdag foran en senatskomité. På fredag er der de månedlige NFP-tal samt Average Hourly earnings, som i et bull-perspektiv helst ikke skal være for stærke, hvis opgangen skal fortsætte.
2 Synes om