Lad os tale om big tech

En overordnet tråd til debat af teknologi.

God debat!

Apple cancels Twitter. Mon det ender med at skabe endnu mere uro?

Apple, som er Twitters største annoncør, har stoppet al annoncering på Twitter, hvilket svarer til fire procent af Twitters indtægter - omkring 1,4 mia. kr. om året. Det skriver Finans.

Ifølge Finans falder indtægterne fra annoncer på mediet generelt og mærkbart, fordi store selskaber vil beskytte deres brand og frygter for meget hadsk indhold på Twitter.

Elon Musk har en lang kamp foran sig med Twitter. Det sociale medie skal tjene flere penge for at overleve, men lige nu opererer det med et underskud på 900 mio. kr. hver måned. Hvordan ser i han lykkedes med det?

1 Synes om

The rebound: Intel

Uddrag fra artikel i Bloomberg.

Intel Corp. is hitting all the targets it has set on a path to regain leadership in semiconductor manufacturing, according to the executive responsible for the effort.

“We’re completely on track,” Intel Vice President Ann Kelleher, the head of technology development, said Monday in a press briefing in San Francisco. “We do quarterly milestones, and according to those milestones we’re ahead or on track.”

Intel kan kun siges at have haft nogle hårde år. Først en stigende global mangel på chip - en efterspørgsel de ikke kunne håndtere - så et dårligt timet lederudskift og en udskydelse på deres nye Intel 4 chip til 2024. Samtidig er nye konkurrenter, som Apple med deres SOC Apple Silicon, en større trussel end nogensinde.

Men måske ser vi at det vender for Intel?

Prissætningen i nogle områder af tech-segmentet begynder at blive interessant for mange private equity selskaber, eksempelvis Thoma Bravo, der tidligere på ugen har budt på det amerikanske børsnoterede softwareselskab Coupa Software. De har også tidligere opkøbt Anaplan. Vi taler bl.a. om det i denne uges QuickTake i slutningen af videoen: QuickTake uge 50 - Fokus på ugens store nyheder - YouTube

1 Synes om

Twitter: Hvem bliver den nye CEO?
Elon Musk afholdte i dag en afstemning på Twitter, om hvorvidt han skulle fortsætte som CEO eller træde tilbage. Det blev til 17.58 mio. mennesker, der stemte at Musk skulle træde tilbage, og er derved det endelige resultatet af afstemningen med 58%.

I følge Bloomberg vil Elon Musk bend a knee og adlyde beslutningen med det samme, “the billionaire entrepreneur said he would respect, potentially leaving the company devoid of senior leadership.”.

Hvem ville i mene kunne være en god kandidat som erstatning og hvem tror i det faktisk bliver?

1 Synes om

Det ville være helt fjollet, men Lex Friedman…?

1 Synes om

Men jeg synes, det er en meget svær situation. De har mistet enorme annonceindtægter på grund af 1. økonomien, 2. dårlig mediepresse relateret til Musk. De skal bruge nogen, der kan vinde annoncører tilbage

Yoel Roth, Twitter’s head of safety and integrity, bekræftede at 7,500 arbejdspladser blev skåret fra i start November, som en del af Elon Musks overtagelse af Twitter, hvor virksomheden hurtigt blev ramt af en stor intern omvæltning.

Lørdag morgen d. 7/1 23’ fik de endelig deres adskillelsesaftale på mail, hvor Twitter betaler en enkelt måneds severence pay, men inkluderer ikke, i følge en tidligere manager, de normale årsafslutningsbonusser, kontantbidrag til fortsættelse af sundhedsvæsenet, yderligere fratrædelsesgodtgørelse baseret på ansættelsesforhold eller kontantværdien af ​​begrænsede aktieenheder, der typisk optjenes hvert kvartal.

Men for blot at kunne modtage sin adskillelsesaftale, skal man fraskrive sig al ret til at starte en retsag mod Musk, tale dårligt om virksomheden eller dets ledelse og meget mere.

Den tidligere Twitter manager fortæller:
“There’s a lot of sentiment that Twitter did us wrong,” fortæller han. “We don’t want to give them any free passes on anything.”

Lisa Bloom, en advokat, der allerede har indgivet voldgiftskrav mod Musk på vegne af flere afskedigede medarbejdere, kaldte vilkårene i separationsaftalen “temmelig foruroligende.” i følge Yahoo Finance.

Det ser ud til at det kan blive en ond sag for Twitter, men jeg kan sagtens forstå de tidligere Twitter medarbejdere er mere end bare lidt vrede; er meget spændt på den kommende udvikling, både for de ansatte, men også hvordan det vil påvirke Twitter.

Der sker også store nedskæringer hos Microsoft. Cirka 5 % af alle arbejdere :anguished:

Det bliver en hård fornøjelse den kommende tid, i følge WS analytiker. Tror du det er et for mørkt doomsday scenarie og hvordan tror du det vil afspejle sig i aktierne @Philip ?


Kilde: Refinitiv (via Nivedita Balu)

Here we go again…

Amazon Inc. vil skære jobs i USA, Canada og Costa Rica ved udgangen af ​​onsdag, altså i går, som en del af sin plan om at afskedige 18.000 ansatte, sagde e-handelsgiganten i et notat til personalet set af Reuters.

Reuters kilde kan læses her.

Ordsproget plejer jo at sige “Once Is Chance, Twice is Coincidence, Third Time’s A Pattern.”

Googles moderselskab Alphabet Inc eliminerer omkring 12.000 job, eller 6% af sin arbejdsstyrke, sagde det fredag, da Silicon Valley spoler fra de seneste fyringer og står over for en urolig udsigt, ifølge Reuters.

Spændende uge i big tech world med regnskaber fra flere af de store.

Glæder mig til at se Snap Inc. på tirsdag, Meta Platforms Inc. på onsdag, samt Apple Inc., Amazon.com Inc. og Alphabet Inc. (moderselskab til Google) på torsdag.

CNN vælger simpelthen titlen “Tech earnings could wreck Wall Street’s party” på en af deres nyeste artikler om forventningerne til big tech selskabernes regnskaber. Lad os se om festen ikke får lov til at fortsætte lidt endnu.

Så kom Snap Inc. med regnskab. De er nede med 15% i premarket trading I skrivende stund.

Virksomheden havde et nettounderskud på 288,5 millioner dollars, inklusive 34 millioner dollars i omkostninger fra omstrukturering af arbejdsstyrken. Det sammenlignet med et overskud på 23 millioner dollars, et år tidligere. Snap sluttede fjerde kvartal med 375 millioner daglige brugere, til en stigning på 17%. I fjerde kvartal lå salget fladt på 1,3 milliarder dollars, hvilket var det første kvartal nogensinde uden vækst, siden selskabet blev børsnoteret for seks år siden.

Snap Inc. fortæller i en artikel i dag på Bloomberg, at salget forventes at falde så meget som 10% i den nuværende periode fra et år tidligere midt i en byge af ændringer i deres reklameprodukter. Også selvom de i årets første tre måneder estimerer, at 382 millioner til 384 millioner mennesker (versus 375 mio. Q4 23’) vil bruge deres platform dagligt.

Snap Inc. kom med første regnskab i en travl uge med indtjening for de store FAANG aktier, der er afhængige af digital annoncering for størstedelen af deres omsætning. Facebooks moderselskab Meta Platforms Inc. offentliggør sine resultater onsdag efter markedets lukning, mens Googles moderselskab Alphabet Inc. rapporterer torsdag. Alle tre har været ramt af mere end et års omvæltning på grund af Apples ændringer i deres privatlivspolitik på tværs af deres enheder og services, som gjorde det sværere at tilpasse og spore succesen af annoncer for thrid-party virksomheder.

Selvom jeg tror de ‘nye’ (relativt i hvertfald) spilleregler på reklame-markedet kommer til at have en negativ effekt på de kommende regnskaber denne uge, men de faktiske regnskabsresultat ser vi de kommende dage. Det vil nok påvirke aktiekursen, nok markant endda.

Jeg er investeret i både Meta og Alphabet. Spændingen på de andre aktier er stor.

Meta overraskede

Investorerne har taget godt imod de rapporterede regnskabstal fra Meta sent onsdag aften. Aktien står på nuværende tidspunkt til at åbne med en kurstigning på ca. 20% (pre-market), når det amerikanske marked åbner i eftermiddag.

Meta’s investorer blev sandsynligvis skræmt tidligere på ugen, da Snap rapporterede faldende omsætning, som @Olivier kommenterede på i ovenstående. Frygt hos Meta investorerne blev dog hurtigt ersattet af optimisme, da månedlige aktive brugere på platformen steg med 4% og nåede over 3.7 milliarder i kvartet - næsten halvdelen af verdens befolkning. Meta tilføjede ikke kun flere brugere til platformen, men tjente også mere end forventet pr. aktiv bruger. Selskabet skriver, at dette særligt skyldes investeringer i AI, der har hjulpet med at forbedre brugerfeeds. Trods faldende omsætning for for tredjre kvartal i træk, overgik omsætningen dog analytikernes forventninger. Afslutningsvist annoncerede Meta også et aktietilbagekøbsprogram på 40 milliarder dollars og beroligerede investorerne med forventninger om omsætningsvækst og faldende omkostninger i 2023.

Hvad tænker I om regnskabet og Meta’s nuværende markedsposition?

Jeg er en glad mand, som ejer af Meta aktien! Håber aktiefesten fortsætter efter market open, men jeg må være ærlig at sige, at jeg stadig har en lille underliggende skepsis på lang sigt.

Tillader mig lige at tilføje disse highlights, der fremhæver faktiske resultater i forhold til Wallstreet analytikernes forventninger:

  • Q4 Revenue – $32.17 billion actual versus $31.65 billion expected
  • Advertising Revenue – $31.25 billion actual versus $30.86 billion expected
  • Adjusted Earnings Per Share (EPS) – $1.76 actual versus $2.26 expected
  • Facebook Daily Active Users (DAUs) – 2 billion actual versus 1.98 billion expected
  • Family of Apps Daily Active Users (DAUs) – 2.96 billion actual versus 2.92 billion expected
  • Reality Labs Operating Loss – -$4.28 billion actual versus -$3.99 billion expected
1 Synes om

Elon Musk vil tilbyde Twitter-ansatte aktier baseret på en værdiansættelse af koncernen til omkring 20 mia. dollar - mindre end halvdelen af, hvad han købte virksomheden for sidste år, skriver The Wall Street Journal.

Den nye værdiansættelse er et tegn på de udfordringer, som Twitter har oplevet siden Elon Musk overtog virksomheden sidste år.

Ifølge emailen med informationen om den nye værdiansættelse, har gennemførslen af radikale ændringer i Twitter været nødvendige for at undgå konkurs.

Jeg ser en klar, men svær vej til en vurdering på mere end 250 mia. dollar, lyder det fra Elon Musk i en note til Twitter-ansatte ifølge The Wall Street Journal.

Her fremgår det, at Musk er optimistisk omkring Twitters fremtid og mener, at aktietilbuddet derfor vil kunne blive ti gange mere værd. Synes det er en ret spændende case, Elon har jo før vist sig at være dygtig, men mange analytiker frygter jo at han balancerer for meget ansvar, delt mellem de 3 virksomheder han nu leder.

Super positiv nyhed for Apple-aktionærer, selvom aktien så tilbagegang i fredags efter et relativt negativt Q2, hvor der igen var tilbagegang i omsætningen:

Meta-aktien har oplevet en imponerende udvikling i løbet af året. Hvis man investerede i starten af 2023, ville afkastet være på hele 170%, hvilket er betydeligt over det gennemsnitlige årlige afkast på aktiemarkedet på omkring 7-8%. Det er en bemærkelsesværdig præstation.

En afgørende begivenhed i Meta’s aktiehistorie var det markante fald i starten af 2022. Dette fald skyldtes Meta’s beslutning om at skifte navn fra Facebook til Meta, hvilket indikerede en strategisk skiftning mod deres nye projekt, metaverse. Desværre har metaverse-branchen ikke klaret sig godt siden da, og det afspejlede sig i Meta’s kvartalsregnskab og aktiekursen. Investorer blev bekymrede, da virksomheden ændrede fokus og brugte mindre tid og energi på deres kerneforretning, sociale medier.

Til trods for udfordringerne viste det sig et år senere, at Meta oplevede en genopblussen i indtjeningen, hvilket naturligvis påvirkede aktiekursen positivt. Den lave price-to-earnings (P/E) på 10 i begyndelsen af året synes at have medvirket til, at aktien var markant undervurderet, især når man betragter den imponerende vækst, Meta har demonstreret fra slutningen af 2022 og frem til nu.
Synes du også at P/E 10 for Meta er lavt, som mig?

Meta har også fokuseret betydeligt på omkostningsbesparelser i virksomheden og har gennemført nedskæringer i medarbejderstaben. Dette skifte i fokus har haft til formål at øge virksomhedens effektivitet, især i lyset af den reducerede medarbejderstyrke. Denne strategi synes at have haft en positiv effekt på Meta’s resultater og har også bidraget til den aktuelle stigning i aktiekursen.

Fra Meta-aktiens all-time high til det laveste punkt i 2022 faldt den med omkring 75%, hvilket var en betydelig nedgang. Det er bemærkelsesværdigt, hvordan aktien næsten er tilbage til sit all-time high blot lidt over et år senere, og Meta fortsætter med at stige i dag.

Kilde: Here’s What’s Behind Meta Stock’s 76% Gain This Year | The Motley Fool

Disclaimer: Det skal siges at jeg ejer aktier i virksomheden Men når det er sagt så er dette ikke en opfordring til køb eller salg, husk altid DYOR.

2 Synes om