Hove nedjusterer 3 uger efter en opjustering

Hove nedjusterer 3 uger efter en opjustering

Hove kom ud med en ganske heftig opjustering d. 3 juli, hvor de forventede 175-190mddk omsætning og 25-30mddk EBITDA i 2023. Ikke nok med, at omsætningen blev opjusteret med 19%, blev EBITDA opjusteret med hele 150%. Virksomheden forklarede at, opjustering af guidance på omsætningen og EBITDA for 2023 skyldes, øget efterspørgsel fra eksisterende såvel som nye kunder og et forbedret produktmix.

Efter denne opjustering, som de selv påpegede var konservativ, kom der en hel der annoncerede ordrer(ordre >500k værdi). Hove kom med endnu en opjustering d. 15 november, hvor de nu forventede omsætning på 195-200mddk og EBITDA på 27-29mddk. Virksomhedens annoncerede ordrer stod for 16% af omsætningen i H1 2023 og de annoncerede ordrer er generelt set til at have en større del af omsætningen, i og med kunderne er blevet bedre til at forecast, som resulterer i større ordrer for Hove. I 2023 H2 har der været så mange ordrer, at hvis Hove skulle præsterer indenfor den nyeste guidance(omsætning på 195-200mddk og EBITDA på 27-29mddk) ville annoncerede ordrer fylde hele 25%.

Dette virkede temmelig usandsynligt, og endnu en opjustering af guidance kunne sagtens være muligt, før årsrapporten d. 29 marts. Men det tog det en drejning, da Hove i går, d. 6 december kl. 18.18, udmeldte en nedjustering af den tidligere guidance – blot 3 uger forinden.

Hove meddeler, at denne nedjustering skyldtes færre ordrer fra Brasilien og USA. Dette er ekstremt ringe eksekveret af investor relations, og er et tegn på en rodet ledelse med ingen kommunikationsfærdigheder. Havde Hove ikke foretaget sig nogen guidance, eller været mere omhyggelige, ville markedet kun kunne se på rapporten/rapporterne samt pressemeddelserne med ugentlige opdateringer på ordrer >500k, og dermed være mere rolige. Hvis Hove havde en kvartalsmæssig rapporterings ordning, ville disse justeringer højst sandsynligt heller ikke været foretaget.

Men denne sløset og inkompetente tilgang af Hove skaber uro, og investorer mister tilliden til bestyrelsen og fremtidige potentielle guidance. Hvis denne nedjustering, 3 efter opjustering, ikke skulle være stort nok et rødt flag, så solgte COO og en anden fra bestyrelsen aktier for 2,5mddk få dage efter opjusteringen d. 15 november – de kunne måske godt se, hvor dette var på vej hen? Alt i alt rejser kombinationen af for hyppige justeringer og internt aktiesalg, spørgsmål om ledelsens evne til at håndtere og kommunikere som et børsnoteret selskab.

Jeg ejer ikke aktier i Hove. Overståede er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i Hove.

2 Synes om