GreenTech - CO2 priserne stiger kraftigt. Er det tid til at købe op?

CO2 priserne stiger kraftigt. Er det tid til at købe Greentech?

Grøn energi som tema har ikke kunnet følge med mange af de andre væksttemaer, som er startet året stærkt. En del kan selvfølgelig nok tilskrives 2022 afkast, hvor denne sektor ikke var taber, og delvist de faldende energipriser.

Men er det nu ved at være tid til at kigge på grønne aktier og måske slippe lidt af gassen fra de andre mere tech-drevne temaer?

Jeg anerkender, at alle væksttemaer rammes af den stigende rentefrygt lige nu, men under overfladen er det jo interessant at se prisen for at købe aflad på et tons CO2, der er steget kraftigt. Historisk har der været en ret stærk positiv korrelation mellem CO2 priser, der stiger, og udviklingen i de grønne energiaktier.

Måske mere interessant er de massive tilskud, som der lige nu gives i USA via infrastrukturpakken. Vi har lige set fødslen af en Svensk Private Equity fond, der fokuserer på at købe selskaber, som står til at få fordel af disse massive tilskud. I medier hører du nok mest om Northvolt, som nu vil fokusere på at bygge deres batterifabrikker i USA frem for Europa netop på grund af subsidierne. Det er et problem for den europæiske bilindustri, at forsyningskæden nu rykker mod USA. Ligesom det også vil være et problem for hele den grønne energisektor, hvis USA tiltrækker sig store dele af forsyningskæden.

Det vil blive mødt, og bliver allerede mødt med EU, der skal følge trop på subsidiefesten, hvis vi ikke endnu engang skal tabe kapløbet med USA, som vi gjorde ved at overregulere tech-sektoren igennem det 21. århundrede.

Vi har allerede set EU rykke med ” The Green Deal Industrial Plan”, hvor en del er at fremrykke funding og subsidier: Press corner | European Commission

Så hvad skal man købe, lad os høre jeres ideer. Et godt sted at starte bredt er med den Grønne ETF, som er på listen ovenfor. Denne ETF dækker bredt på mange teknologier fra vind, developere, grøn hydrogen, sol etc.