Black Week - Aktier i Vælten

ISS – Den fjerde aktie til Black Week (Aktier i Vælten)

I forlængelse af vores nye Aktier i Vælten video (https://www.youtube.com/watch?v=IXvoRio4wH0) her i Black Week-ugen, hvor vi ser på 3 aktier, der handles tæt på deres bund målt på EV/EBIT (NTM) over de seneste 10 år, har vi også taget et kig på ISS, der dog lå lige uden for vores kriterier, da aktien handles til ca. 8,58x EV/EBIT (NTM), hvilket er knap 12% over low fra 7,69x EV/EBIT (NTM) – se graf i bunden af dette indlæg.

Servicevirksomheden ISS har, efter nogle svære år under COVID-19, fået væksten og indtjeningen tilbage. Spørgsmålet er derfor: Hvorfor handles ISS på et historisk lavt niveau målt på EV/EBIT (NTM)?

Hvis der er noget, som investorerne ikke kan lide, er det negative overraskelser. Og netop dette har ISS leveret på over de seneste år.

ISS-aktiens udvikling har indtil videre i 2024 været mere eller mindre flad. En mulig forklaring på, at ISS-aktien ikke har klaret sig bedre trods de positive resultater, kan være, at ISS fortsat er involveret i en voldgiftssag med storkunden Deutsche Telekom efter visse kontraktuelle uenigheder. I sagen har både ISS og Deutsche Telekom fremsat krav mod hinanden, hvor ISS har krævet betaling for udførte ydelser, hvilket Deutsche Telekom har bestridt. Deutsche Telekom har tilbageholdt betalinger relateret til disse ydelser. Sagen blev igangsat i december 2022, og en endelig kendelse ventes i midten af 2025.

Voldgiftssagen med Deutsche Telekom har ikke alene skabt usikkerhed. I 2023 nedskrev ISS også den franske forretning med DKK 1,3 mia. i forbindelse med, at forretningen blev sat til salg. Derudover kan nævnes en “møgsag” med Forsvarsstyrelsen, som endnu en gang blev en negativ overraskelse for investorerne. Disse uroligheder har samlet set bidraget til en vis mistillid fra investorernes side.

Det må derfor forventes, at en afklaring af voldgiftssagen med Deutsche Telekom samt færre negative nyheder i fremtiden vil bidrage til en genetablering af investorernes tillid til ISS.

Det er ikke kun de private, mindre aktionærer, der muligvis har mistet noget tillid til ISS. I september blev det annonceret, at Kirkbi Invest solgte en aktiepost på 12,3 mio. aktier til Henrik Linds investeringsselskab Lind Value II. Det betyder også, at Lind Value II efter salget ejer omkring 10% af ISS, mens Kirkbi Invest nu ejer omkring 9% af selskabet.
Selvom det umiddelbart kan virke relativt udramatisk, at en aktiepost overdrages til en anden aktionær, bør det bemærkes, at vi her har at gøre med en aktionær, der stadig ejer en betydelig post på 9% i ISS. Da Kirkbi Invest har ønsket at sælge en del af deres aktiebeholdning, rejser det spørgsmålet, om de også ønsker at afhænde de resterende aktier. Dette kan alt andet lige skabe en vis nervøsitet blandt investorer. Omvendt er det et positivt signal, at Lind Invest ser potentiale i casen.

Et andet relevant sted at tage temperaturen på ISS er ved at se på den aktuelle shortposition i aktien. Her fremgår det tydeligt, at investorer har tabt tilliden til ISS, sandsynligvis som følge af de “møgsager,” ISS har været involveret igennem årene, samt risikoen ved den igangværende voldgiftssag. Aktuelt er 7,21% af de udestående aktier i ISS shortet, hvilket gør aktien til den 2. mest shortede aktie i Danmark.

Hvis vi ser på ISS’ aktietilbagekøbsprogram, kunne noget tyde på, at ISS selv er bekendt med, at aktien handles på et historisk lavt niveau, idet ISS har iværksat et aktietilbagekøbsprogram og foreløbig udvidet dette to gange i 2024. ISS annoncerede i forbindelse med årsregnskabet for 2023 et aktietilbagekøbsprogram på DKK 1,0 mia. I forbindelse med regnskabet for første halvår 2024 og senest i tredje kvartal 2024 har ISS udvidet programmet, så det samlede aktietilbagekøbsprogram, der løber fra den 22. februar 2024 til den 19. februar 2025, udgør DKK 1,5 mia.

I ISS’ tilfælde virker aktietilbagekøbet som en fornuftig kapitalallokering, da aktien som nævnt handles tæt på et historisk lavt niveau. Derfor vurderer jeg, at aktietilbagekøbet skaber mere værdi for investorerne, end hvis selskabet blot havde udbetalt et udbytte. Ud over aktietilbagekøbsprogrammet skal det bemærkes, at ISS også udbetalte et udbytte på DKK 2,3 per aktie, svarende til et samlet udbytte på DKK 390 mio. i forbindelse med regnskabet for 2023.
Samlet set vil ISS med det nuværende aktietilbagekøbsprogram og det udbetalte udbytte give aktionærerne en samlet udlodning på DKK 1,89 mia.

Hvis vi kigger ind i fremtiden og ser nærmere på, hvad der kan give medvind til ISS-aktien, kan vi starte med at se på det igangværende aktietilbagekøbsprogram, som potentielt kan give lidt medvind til aktien. Derudover skal ISS bevise, at de kan skabe vækst i volumen. ISS’ vækst i de seneste år har primært været drevet af den høje inflation. Hvis det lykkes at bevise, at de kan levere en kontinuerlig vækst i volumen, samtidig med at indtjeningen følger med, bør det have en positiv effekt på kursen. Afslutningsvis må den største mulige kurs-trigger være en afklaring af den igangværende voldgiftssag med storkunden Deutsche Telekom.

Kilde: Capital IQ

Disclaimer: Jeg ejer aktier i ISS og ovenstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i ISS.

1 Synes om

Vedr. podcasten om NKT.

I Børsen fra torsdag kan bl.a. læses følgende:
… den kinesiske østkyst er tilplastret med kabelfabrikker, der tilsammen har en kapacitet, der langt overstiger Kinas egen efterspørgsel.

"Fabrikkerne er opført med henblik på eksport, og kineserne har på forbløffende kort tid fået opbygget en stor industriel kabelproduktion,” i flere tilfælde er det lykkedes at afsætte kablerne til europæiske havvindmølleprojekter.

1 Synes om

Hej,

Hvis vi ser på, hvor NKT står på kort til mellemlang sigt, har NKT ved tredje kvartal 2024 en højspændingsordrebeholdning på EUR 11,0 mia., der strækker sig ind i de kommende år. Ligeledes meddeler NKT, at de fortsætter investeringerne i at udvide kapaciteten for at kunne imødekomme efterspørgslen.

Men som du skriver, kan Kina blive en stor trussel. På længere sigt kan Kina spille en afgørende rolle, især hvis de sælger og producerer kablerne til en pris, som NKT eller andre kabelvirksomheder ikke kan følge med. På lang sigt er det en trussel, som bestemt ikke skal undervurderes. Vi kan for eksempel tænke på områder, hvor Kina allerede har udfordret de europæiske producenter, såsom vindmøller, solceller, elbiler og batterier.

Yderligere vil Michael Friis følge op med sin kommentar.

Disclaimer: Jeg ejer ikke aktier i NKT og ovenstående er udelukkende til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling om at købe, ikke købe, sælge eller ikke at sælge aktier i NKT.

1 Synes om

Ja vi skal jo altid holde øje med Kina og overkapacitet ligesom i vind segmentet, har dog svært ved at se de på rent økonomi og uden statsstøtte skal have en stor fordel da kabel produktion jo mere er kapital tung end medarbejder tung, og har meget tore transportomkostninger, hvilket indikerer for mig, at de vil blive ramt af sanktioner. Men jeg holder skarpt øje med om de laver investeringer i Europa, men må ske i deres mere tech tunge sektorer

1 Synes om

Lidt gode nyheder fra NKT her til morgen, tror nogen har været lidt nervøs for de tunge investeringer de kommende år ikke blev fulgt op af stigende indtjening, men det indikerer de nye mål at de gør.

Nye mål indikerer en dobling af indtjening på 4 år (EBITDA niveau) markant over omsætningsvæksten, og i nyheden skriver de også om at dette er rimeligt basseret på deres nuværende ordrebog

Det skal sammenlignes med markedet nuværende estimater (vi har kun til 2027,)

Så selvom vi nok skal se en markant udvidelse i 2028 på grund af kapacitetstilgang, hvis vi havde estimater, ligger markedet rimeligt langt fra

Så i realiten skal estimater nok en 20% op frem i mod 2028, meget af det vil dog ligge i 2027 og 2028 så næppe den reaktion vi ser på aktien på kort sigt

2 Synes om