AOJ - Dansk compounder til historisk lav valuation

Dansk compounder til historisk lav valuation

AOJ, en markedsledende kvalitetsvirksomhed, der handles til EV/EBIT <7x, har 7% dividend yield, materielle aktiver til en værdi af >50 % af market cap og forøger markedsandel hvert år.

AOJ er en førende virksomhed på markedet inden for B2B-distribution af varme, VVS, EL og vandforsynings produkter i Danmark med over 28.000 erhvervskunder. AOJ kan sammenlignes med selskaber som Ferguson (USA), Ahlsell (Sverige) og Kesko (Finland), hvor AOJ globalt set handles til en 50% discount i forhold til peers.

Samtidig er AOJ en markedsleder inden for B2C-online salg af VVS-/varme-/sanitetsprodukter i Danmark med over 430.000 private kunder. Internationale konkurrenter inkluderer Victoria Group Plc (Storbritannien) og BHG Group (Sverige).

AOJ har investeret betydeligt i at automatisere deres centrale lagerfacilitet, som har gjort det muligt for dem at levere inden for 60 minutter i større byer. AOJ er færdig med det meste CAPEX, fra store investeringer i 2018-2023, som betyder en flot stigning af EBIT fremadrettet.

Omsætningen pr. fuldtidsansat er steget med over 36% fra 2018 til 2021, hvilket indikerer en øget effektivitet og produktivitet med deres SSI Schaefer Shuttle equipment, som ikke er lige så afhængig af ekstra arbejdskraft. I perioden 2015-2022 har AOJ konsekvent øget sin markedsandel år for år, hvilket understreger hvilken betroet og høj-kvalitetsvirksomhed de er.

En markant del af AOJ’s distributionsnetværk er det unikke koncept ”AO365”, som omfatter over 51 ubemandede butikker, der er åbne 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Dette netværk dækker 95% af Danmark inden for 30 minutters kørsel, hvilket gør det lettilgængeligt for kunder over hele landet.

Den aldrende administrerende direktør på 84 år, der nu er bosat i USA, og sønnens løsrivelse fra operationelle roller, kunne tyde på en virksomhedsovergang eller et buy-out. AOJ er i sagens natur en familievirksomhed, hvor der siden opstart altid har været en fra familien ved roret. Familieejede virksomheder søger ofte overgangsløsninger, før alderen bliver en hindring, hvilket tilføjer en optionalitet for et potentiel buyout af AOJ.

Derudover er det først for nyligt, at virksomheden er begyndt at fokusere på investor relations med deres første investorpræsentation og conference call, i 2022. Ikke alene er det positivt med forbedring af kommunikation, dette kunne også tyde på, at de forsørger at tiltrække potentielle opkøbere. Der var et bud på 20x earnings tilbage i 2007, som blev accepteret, men ikke gik igennem på grund af legaliseringer fra regeringen.

Hermed kan det give et praj om, hvilket prisleje et potentielt bud vil være i. Med en betydelig markedsandel i B2B- og B2C-segmenterne, en hel del materielle aktiver og en discount i forhold til globale peers ville et potentielt buy-out indikere en høj premium. Købet er kun en optionalitet som det er nu, og virksomheden er i sig selv er en ”compounder” af høj kvalitet med en lang historie af vækst og en aktionærvenlig tilgang. Faldende renter i Danmark, Sverige og Norge vil yderligere positionere AOJ til højere vækst i de kommende år. Tilfredsstillende risk reward for casen til en historisk lav valuaiton, med et buy-out som optionalitet.

Disclaimer: Jeg ejer aktier i AOJ. Ovenstående er kun til informationsformål. Det er derfor ikke en anbefaling at købe, ikke købe, sælge eller ikke sælge aktier i AOJ.

4 Synes om

Fedt indlæg! Har slet ikke kigget på AOJ før nu, men må da lige give den et kig :wink:

1 Synes om