I dag vil jeg gerne udforske et spændende emne, der kan hjælpe os med at afsløre den næste store investeringstendens. Ved at analysere tidligere investeringstendenser, kan vi få værdifulde indsigter i de trends, der har formet markedet.
Lad os starte med, at kigge på de tidligere årtier:
1980’erne: Japanske aktier 1980’erne markerede en betydningsfuld periode for japanske aktier, da landet oplevede hurtig økonomisk vækst og blev en global økonomisk stormagt. Investorer der tidligt anerkendte Japans potentiale og investerede i japanske virksomheder, blev belønnet med høje afkast
1990’erne: Internet-boom i 1990’erne var præget af internettets start. E-handelsgiganter som Amazon og eBay opstod og revolutionerede detailhandelslandskabet. Investorer der tidligt forstod internettets potentiale, opnåede betydelige afkast.
2000’erne: Råvarer og kæmpe vækst i “emerging markets” drev høje afkast i 00´erne. Hurtig industrialisering i lande som Kina og Indien medførte øget efterspørgsel efter råvarer som olie, metaller og landbrugsprodukter.
Efter at have se på tidligere trends, kan vi nu rette blikket på fremtidige investeringstemaer.
Som investorer er det vigtigt at være på forkant, for at identificere nye tendenser og brancher, der viser potentiale for betydelig vækst. Her er tre områder, der er værd at overveje:
Kunstig intelligens (AI) og maskinlæring: AI udvikler sig hurtigt og har potentialet til at revolutionere forskellige sektorer som sundhedsvæsenet, finansverdenen og transport. Investering i virksomheder, der specialiserer sig i AI-forskning og -udvikling, kan være en gamechanger.
Cybersikkerhed: Med den stigende digitalisering af virksomheder og menneskers liv er behovet for robuste cybersikkerhedsløsninger aldrig været større. Virksomheder der fokuserer på, at levere cybersikkerhedsløsninger kan opleve betydelig vækst, da trusselslandskabet udvides.
Bioteknologi og sundhed: Fremskridt inden for bioteknologi, herunder genredigering, personlig medicin og innovative behandlinger, forventes at forme fremtiden. Investering i virksomheder i frontlinjen af disse gennembrud kan give betydelige afkast og bidrage til forbedringer af sundhedssektoren.
Her er et par bud, på gode investeringstemaer i det her årti.
Hvad er jeres bud på et godt investeringstema dette årti?
Mega spændende skriv Victor! Jeg har allerede investeret i både ETF’er og enkelt aktier blandt dine første to trends, men er også begyndt at kigge mere end i bioteknologi og sundhed
Super godt skriv @victorJorck, er enig i de tre sektorer som værd at holde øje med - jeg sidder lige på tidspunktet med 6 sektorer/brancher med i vægtningen af min ‘meget’ langsigtede portefølje.
Jeg er personligt også long term i Grøn Energi og Kunstig Intelligens; her kan man selvfølgelig eks. udvælge nogle brede ETF’er eller stock-pick. Jeg plejer at stockpick - derfor sidder jeg også nu og overvejer nogle picks i det indiske marked; alt fra energi til infrastruktur til FMCG virksomheder.
Hvis du skulle udpege nogle generelle kandidater i de tre brancher, hvilke ville du så udpege?
Synes ikke der er mange attraktive mulighed i AI eller Cybersecurity lige nu. Begge brancher er prissat efter perfektion, så svært at finde noget. Vil dog fremhæve TSM som et fint AI play.
Biotek er ikke en branche jeg ofte kigger i, men en tommelfingerregel er - køb aktier der handles til under Net Cash, så fratager du meget af risikoen.
Under sundhed ejer jeg SMS, som er den største beholdning i porteføljen pt.
Jeg investerer ikke i ETF´er, men lige nu vil jeg nok se mod Japan, hvis man leder efter attraktive investeringsmuligheder i et specifikt land.
Japanske aktier har haft 30 år uden afkast. Det skete da aktierne løb alt for hurtigt. Herefter har de japanske virksomheder været påpasselig med deres kontantbeholdning. De har skabt 0 aktionærværdi. Nu har regeringen sagt, at de skal skabe et mere aktionærvenligt miljø. Det har forårsaget en masse tilbagekøbe og øget udbytter. De fleste handles til under Net-Cash, og har bygget kæmpe kontantbeholdninger over de sidste årtier.
Tommelfinger-reglen til biotek, er mere målrettet mod mindre selskaber. Disse virksomheder kan være utrolige risikofyldte, da de ofte er afhængige af diverse godkendelser. Derfor handler det om, at mindske risikoen andre steder - F.eks ved at finde virksomheder med en god balance. Det sker især hvis: Markedsværdi<Kontanter-Gæld.